De vergoeding van uw behandeling wordt hoofdzakelijk door uw aanvullende verzekering betaald. Slechts in enkele gevallen wordt behandeling uit de basisverzekering betaald. Dit betreft aandoeningen die op de chronische lijst staan, en dan vanaf de 21ste behandeling. Zonder aanvullende verzekering krijgt u geen enkele behandeling vergoed en dient u deze zelf te betalen.

Afhankelijk van leeftijd en karakter van de aandoening (acuut / chronisch) wordt het volgende uit de basisverzekering betaald:

 • Jonger dan 18 jaar / chronische aandoening
  Alle behandelingen worden uit de basisverzekering betaald.
 • Jonger dan 18 jaar / acute aandoening
  Eerste 9 (18) behandelingen worden uit de basisverzekering betaald. Als de behandelingen niet het gewenste resultaat hebben, vergoedt de zorgverzekeraar ook de volgende 9 behandelingen.
 • 18 jaar en ouder / chronische aandoening
  Eerste 20 behandelingen zijn voor eigen rekening of worden (deels) door uw aanvullende verzekering betaald.
  Pas vanaf de 21e behandeling wordt alles uit de basisverzekering betaald.
 • 18 jaar en ouder / acute aandoening
  Er worden geen behandelingen uit de basisverzekering betaald. Alle behandelingen zijn voor eigen rekening of worden door uw aanvullende verzekering betaald.

Uw aandoening is chronisch als deze voorkomt op de lijst van chronische aandoeningen, de zogenaamde lijst van Borst. U kunt deze lijst inzien door op deze link te klikken.

Aanvullende verzekering

Alle aanvullende verzekeringen zijn verschillend! Wanneer u bij de eerste behandeling uw identiteitsbewijs meeneemt kunnen wij u in de meeste gevallen direct vertellen hoeveel behandelingen worden vergoed. Ook kunt u op de website van ons genootschap zelf nakijken wat uw aanvullende verzekering vergoedt. Klik daar op ‘Goed verzekerd’ en maak een keuze uit de geboden opties. U vindt ook een compleet overzicht van de polissen 2024 van alle zorgverzekeraars door op deze link te klikken.

Vergoedingen uit de aanvullende verzekering worden zo veel mogelijk rechtstreeks gedeclareerd bij uw aanvullende verzekeraar. Wij hebben in 2024 met alle verzekeraars een contract! Behalve met Just-Live van CZ.

Wij kunnen niet zien welke zorg u eerder in het jaar elders heeft gehad! Wanneer uw verzekerde bedrag (of aantal behandelingen) wordt overschreden dan wordt het meerdere bij u persoonlijk in rekening gebracht. In sommige gevallen wordt dit door de verzekeraar gedaan, in de overige gevallen ontvangt u van ons een rekening.

De verantwoording uw aantallen in de gaten te houden, ligt bij u, niet bij uw fysiotherapeut.