Marc van Vugt

Contact met Marc
Even voorstellen

Ik ben Marc van Vugt en ben in 1988 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de toenmalige SUPA te Utrecht.

Na mijn opleiding was er in Nederland vrijwel geen werk voor afgestudeerde fysiotherapeuten en daarom vertrok ik naar Zwitserland. Ik woonde daar 8 jaar, werkte er in een ziekenhuis en in twee praktijken en ik had er de laatste  jaren mijn eigen praktijk.

In 1997 besloot het roer radicaal om te gooien en kwam op de bonnefooi terug naar Nederland. Ik wilde iets heel anders dan ruggen, ellenbogen en knieën.  Ik deed hier een omscholing als programmeur en werkte aan diverse IT projecten.

Maar in dit wereldje voelde ik mij toch niet echt thuis en het zittende werk achter de PC deed me geen goed, dus nam ik ontslag, gaf mezelf een paar maanden vrij rond de geboorte van mijn dochter, en stapte vervolgens weer terug de fysiotherapie in.

Dat voelde als een heerlijk paar gedragen schoenen die perfect zitten. Ik begon in Kleve in het ziekenhuis en werd daarna ‘freie Mitarbeiter’ in een praktijk in Kleve. In 2007 begon ik in Gennep te werken, eerst een paar uur, maar al gauw dagdelen.

In 2010 konden mijn collega Sil en ik de praktijken van Gennep en Oeffelt overnemen en daar werk ik nu met veel plezier. Twee dagdelen ben ik in Oeffelt, de andere uren in Gennep. De praktijk is inmiddels aardig gegroeid. Hier ga ik blijven tot aan mijn pensionering. Maar dat duurt gelukkig nog een hele tijd.

In 1988 geslaagd aan de toenmalige SUPA, opleiding voor fysiotherapie, in Utrecht.

Gedurende de daarop volgende jaren diverse cursussen en lezingen.

De belangrijkste zijn:

Manuele therapie Marsman

Acupunctuurmassage (APM en ESB) volgend Radloff

Mulligan Concept

Medical taping

Voorste kruisbandletsels, de revalidatie.